Do you want more information?

GET INFORMATION HERE

Study plan

Bachelor's degree in Hotel and Tourism Management

The study plan includes theoretical classes, practical classes and professional visits to hotels, restaurants, wineries, research centres, etc. In addition, EUHT StPOL students can attend summer courses, as well as enjoy scholarships such as the Erasmus programme.

Subject names in English indicate that the teaching language is English (mostly or fully).

First course

Duration
Code
Title
Credits
Type
    Fundamentos y dimensiones del turismo y la hostelería - 24 ECTS    
1st semester 3153G01089 Dimensión económica del mercado turístico 6 ECTS Basic
1st semester 3153G01092 Dimensión jurídica del turismo 6 ECTS Basic
1st semester 3153G01091 Dimensión territorial del turismo 6 ECTS Basic

2nd semester

3153G01090

Dimensión sociocultural del turismo

6 ECTS

Basic

    Métodos comunicativos y cuantitativos - 6 ECTS    
Annual 3153G01095 English B-2 6 ECTS Basic
    Operaciones de alojamiento y restauración - 15 ECTS    
Annual 3153G01141 Introducción al turismo y hotelería 3 ECTS Basic
Annual 3153G01097 Operaciones de Food & Beverage 6 ECTS Mandatory
Annual 3153G01098 Operaciones de Front & Back Office 6 ECTS Mandatory
    Fundamentos de empresa - 6 ECTS    
Annual 3153G01100 Organización y gestión de empresas 6 ECTS Basic
    Practicum - 9 ECTS    
2nd semester 3153G01139 Prácticas de empresa 1 9 ECTS Mandatory

Second course

Duration
Code
Title
Credits
Type
    Fundamentos de empresa - 15 ECTS    
1st semester

3153G01101

Márqueting 6 ECTS Basic
Annual 3153G0142

Contabilidad financiera

9 ECTS

Basic

    Idioma básico - 12 ECTS    
Annual 3153G01102 English C-1 6 ECTS Mandatory
Annual 3153G01135 Segundo idioma extranjero básico (alemán) 6 ECTS Mandatory
Annual 3153G01136 Segundo idioma extranjero básico (francés) 6 ECTS Mandatory
    Gastronomía y restauración - 18 ECTS    
1st semester 3153G01144 Cultura gastronómica 1 3 ECTS Mandatory
2nd semester 3153G01145 Cultura gastronómica 2 3 ECTS Mandatory
2nd semester 3153G01104 Tecnología de los alimentos 6 ECTS Mandatory
Annual 3153G01106 Food & Beverage Process Management 6 ECTS Mandatory
    Gestión del turismo - 3 ECTS    
1st semester 3153G01143 Sistemas de intermediación turística 3 ECTS Mandatory
    Métodos comunicativos y cuantitativos - 12 ECTS    

2nd semester

3153G01093

Técnicas cuantitativas y cualitativas de análisis turístico

6 ECTS Basic
Annual 3153G01094 Técnicas informáticas y comunicativas 6 ECTS

Basic

Third course

Duration
Code
Title
Credits
Type
    Gestión de Hoteles y Restaurantes - 24 ECTS    
1st semester 3153G01109 Food & Beverage Management 4 ECTS Mandatory
1st semester 3153G01114 Managerial Accounting and Finance 4 ECTS Mandatory
1st semester 3153G01111 Purchase and Procurement Management 4 ECTS Mandatory
1st semester 3153G01112 Revenue & Yield Management 4 ECTS Mandatory
1st semester 3153G01113 Hospitality Human Resources Management 4 ECTS Mandatory

Annual

3153G01110

Administración y control de alojamientos

4 ECTS

Mandatory

    Gestión del turismo - 6 ECTS    
2nd semester 3153G01107 Gestión de destinos turísticos 6 ECTS Mandatory
    Idioma profesional turístico - 12 ECTS    
Annual 3153G01115 Professional Tourism English 6 ECTS Mandatory
Annual 3153G01116 Segundo idioma profesional turístico 6 ECTS Mandatory
    Practicum - 18 ECTS    
2nd semester 3153G01140 Prácticas de empresa 2 18 ECTS Mandatory

Fourth course

Duration
Code
Title
Credits
Type
    Estrategias de empresa - 12 ECTS    
1st semester 3153G01118 Hospitality Strategic Management 4 ECTS Mandatory
1st semester 3153G01119 Sales and Distribution Management 4 ECTS Mandatory
1st semester 3153G01120 Relaciones públicas y comunicación 4 ECTS Mandatory
    Optativas - 30 ECTS    
1st semester 3153G01137 Tercer idioma extranjero básico (alemán) 6 ECTS Optional
1st semester 3153G01138 Tercer idioma extranjero básico (francés) 6 ECTS Optional

1st semester

3153G01122

Legislación hotelera y laboral 6 ECTS

Optional

1st semester 3153G01121

Calidad, medioambiente y sostenibilidad

6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01125

Tercer idioma profesional turístico

6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01127 Tipología y gestión de empresas de cátering, colectividades y servicios generales hospitalarios 6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01128 Hospitality Franchising Systems 6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01129 Public Events Planning and Management 6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01130 Arquitectura y mantenimiento en establecimientos de hotelería 6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01132 Nuevas tecnologías culinarias 6 ECTS Optional
2nd semester 3153G01126 Responsabilidad social corporativa 6 ECTS Optional
    Inglés profesional hotelero - 6 ECTS    
Annual 3153G01133 Professional English for the Hospitality Industry 6 ECTS Mandatory
Annual 3153G01134 Trabajo final de grado 12 ECTS Mandatory
 

More information about the study plan (UdG)

CALL US

WHATSAPP