Estudiants internacionals - EUHT StPOL
Vols més informació?

INFORMA'T AQUÍ

Estudiants internacionals

Espanya és el tercer país del món que rep més turistes estrangers, i Catalunya i la seva capital, Barcelona; n'és el principal destí.

Procés d'admissió per a estudiants nacionals i residents a la Unió Europea

SABER-NE MÉS

Procés d'admissió per a estudiants de fora de la Unió Europea

SABER-NE MÉS

Procés d'admissió per a estudiants nacionals i residents a la unió Europea

Si ets d’un Estat membre de la Unió Europea (Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia) o Liechtenstein, Islàndia, Noruega i Suïssa, tens dret a la lliure circulació i residència a Espanya.

De totes maneres, tots els ciutadans comunitaris que resideixin a Espanya per un període superior a 3 mesos, tenen l’obligació de sol·licitar la inscripció al Registre Central d’Estrangers. Aquesta inscripció suposarà l'expedició d’un certificat de registre i inclourà un número d’identificació d’estranger (NIE).

Per a tramitar-lo hauràs de dirigir-te a la Comissaria de Policia de la localitat on resideixis. La Comissaria de Policia més propera a l'EUHT StPOL es troba a Mataró.

Documentació que es requereix:

  • Formulari de sol·licitud Ex-18 (original i còpia). Descarregar aquí
  • Original i fotocòpia del passaport o carnet d’identitat.
  • Carta d’acceptació com estudiant de l’EUHT StPOL especificant la durada i data dels estudis
  • Targeta Sanitària Europea o targeta d’assegurança mèdica privada.

NOTA

Per a aquest procés administratiu estàs obligat a pagar alguns impostos. El dia que portis els documents a la Comissaria de Policia, se t’informarà d'aquest asumpte.

MÉS INFO AQUÍ

Procés d'admissió per a estudiants de fora de la Unió Europea

Si ets estudiant de fora de la Unió Europea (UE), de l'EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o de Suïssa, per a poder romandre legalment a Espanya més de 90 dies necessites obtenir l’autorització d’estada per estudis. Aquesta autorització et permetrà romandre a Espanya mentre durin els teus estudis i, a més, podràs viatjar dins de la UE i als països que tenen firmats convenis amb Espanya o amb la UE per a la lliure circulació de persones.

Tràmits a realitzar per a la teva estada d’estudis a l'EUHT StPOL:

1ABANS DE LA TEVA ARRIBADA A ESPANYA: Visat d'Estudis.

Abans d’arribar a Espanya has de tramitar el visat d’estada per a estudis als consolats d’Espanya del teu país d’origen o residència legal.

Pots consultar el consolat corresponent al web del Ministeri d'Assumptes Exteriors espanyol.

Per a tramitar el visat necessites, entre altres documents, l’acreditació d’haver estat acceptat a un programa d’estudis de l'EUHT StPOL

Els visats d’estudiants que es concedeixen per a entrar a Espanya són vàlids únicament per a 90 dies i abans de finalitzar aquest període (màxim 60 dies d’antelació) has de tenir la Targeta d’Identitat d’Estranger, que et permetrà romandre a Espanya un any més.

Tríptico informativo – Ministerio de Trabajo e Inmigración. Gobierno de España

2DURANT EL PRIMER MES DES DE LA TEVA ENTRADA EFECTIVA A ESPANYA: TIE (Targeta d'Identitat d'Estranger)

En un termini d’un mes des de la teva entrada efectiva a Espanya has de sol·licitar la corresponent targeta d’estudiant.

Documentació que es requereix:

1. Certificat d’empadronament a l’ajuntament (residència). L'escola et facilitarà aquesta carta de residència per presentar a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar i sol·licitar l'empadronament.

Si no estàs allotjat/da a la residència has de presentar el contracte de lloguer del pis a l’ajuntament del teu lloc de residència per a tramitar el certificat d’empadronament.
Al cap d’uns dies, l’Ajuntament t’entregarà un certificat que has de presentar a la Comissaria de Policia per a sol·licitar la targeta d’identitat d’estranger junt ament amb la resta de documentació.

2. Certificat (original i fotocòpia) del Centre d’estudis indicant el període i la durada dels estudis a realitzar i justificant de pagament de la matrícula

3. Sol·licitud degudament complimentada. Model EX17 Descarrega'l aquí.

4. Passaport en vigor i fotocòpia.

5. Tres fotografies en color de mida carnet amb el fons blanc.

6. Assegurança mèdica amb cobertura a Espanya.

Per a més informació visita el web del Ministeri.

3DOS MESOS ABANS QUE CADUQUI LA TEVA TARGETA: Renovació

La targeta té una vigència d’un any i és renovable si els teus estudis tenen continuïtat.

Pots realitzar el tràmit de renovació amb una antelació màxima de dos mesos i en tot cas, abans que aquesta caduqui.

Per a més informació fes clic aquí.

TRUCAR

WHATSAPP