Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística (UdG)
- Informació general
- Titulació
- Accés
- Admissió i matrícula
- Pla d'estudis
- Calendari Acadèmic
- Equip docent
- Beques per a estudiants i ajudes a l'estudi
- Programa Erasmus
- Sortides professionals
- Normativa TFG
- Normativa Practicum
- Qualitat
Durada
4
anys
Idiomes
Horaris
Jornada completa que combina teoria i pràctica a l'Hotel-Escola
El Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística té 2 mencions:
1. MENCIÓ DIRECCIÓ HOTELERA:
a) Especialització en direcció hotelera internacional.
2. MENCIÓ GASTRONOMIA, RESTAURACIÓ I ESDEVENIMENTS:
a) Especialització en direcció de restauració i esdeveniments
b) Especialització en gastronomia i direcció de cuina
* NOTA: La menció ve determinada per les assignatures optatives i el Treball de Final de Grau (TFG), així com també per les pràctiques realitzades a l'Hotel-Escola (durant el segon i tercer curs) i les pràctiques professionals externes.
Diploma Universitat de Girona (títol oficial): Grau en Gestió Hotelera i Turística
– Menció Direcció Hotelera
– Menció Gastronomia, Restauració i Esdeveniments
Diploma EUHT StPOL (títol propi): Grau en Gestió Hotelera i Turística
a) Especialització en direcció hotelera internacional
b) Especialització en direcció de restauració i esdeveniments
c) Especialització en gastronomia i direcció de cuina
Diploma / Certificació internacional: HSD Student Learning Visual Transcript (Acreditat per Hotel Schools of Distinction)
Les universitats membres de la xarxa Hotel Schools of Distinction han desenvolupat un certificat de coneixements i competències adquirides durant els estudis, denominat HSD Student Learning Visual Transcript. Es tracta d'una certificació única al món, avalada entre el conjunt de les universitats pertanyents a la xarxa d'universitats d'hoteleria líders a nivell internacional, representant a 8 països.
Requisits d'accés:
- Batxillerat. Accés: proves d'accés a la universitat (PAU), fase general. Admissió: ponderació de les matèries de modalitat examinades a les PAU vinculades a la branca de coneixement de Ciències Socials i Jurídiques.
- Cicles formatius de grau superior (CFGS). Accés: tots els CFGS. Admissió: ponderació de les matèries de modalitat examinades a les PAU vinculades a la branca de coneixement de Ciències Socials i Jurídiques.
- Majors de 25 anys. Opció preferent de la prova d'accés superada: Ciències Socials i Jurídiques.
- Majors de 40 anys. Valoració de l'experiència professional relacionada amb la titulació de grau a la qual es vol accedir i resultat d'apte/a a l'entrevista.
- Majors de 45 anys. Prova d'accés superada i amb resultat d'apte/a a l'entrevista.
- Altres tipus especials d'accés reconeguts per la normativa vigent.
- Realitzar la sol·licitud d'informació del programa d'estudis universitaris desitjat
- Realitzar una entrevista personal amb un dels membres del Consell Directiu
- Sol·licitar el formulari d'admissió
- Realitzar el pagament de la matrícula
- Lliurar el formulari d'admissió emplenat, juntament amb tota la informació sol·licitada. Els documents han de ser vigents originals i compulsats pels òrgans pertinents.
- Realitzar la preinscripció oficial establerta per la Generalitat de Catalunya.
- El Departament d'Admissions s'encarregarà d'informar sobre els requisits necessaris per a accedir al Grau en Gestió Hotelera i Turística i assessorar l'alumne/a sobre tots els tràmits d'inscripció.
El pla d'estudis inclou classes teòriques, classes pràctiques i visites professionals a hotels, restaurants, cellers i centres de recerca, entre altres. A més, els estudiants de l'EUHT StPOL podran participar en cursos d'estiu, així com gaudir de beques com el programa Erasmus.
Aquest pla d'estudis es va implementant a partir del curs 2019- 2020. El pla d'estudis anterior, vigent per a estudiants que van començar els estudis a l'EUHT StPOL abans d'aquest curs, es pot consultar aquí.
Primer curs
Durada | Codi | Títol | Crèdits | Tipus |
Fonaments i dimensions del turisme i l'hostaleria - 24 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01089 | Dimensió econòmica del mercat turístic | 6 ECTS | Bàsica |
1r semestre | 3153G01092 | Dimensió jurídica del turisme | 6 ECTS | Bàsica |
1r semestre | 3153G01091 | Dimensió territorial del turisme | 6 ECTS | Bàsica |
2º semestre | 3153G01090 | 6 ECTS | Bàsica | |
Mètodes comunicatius i quantitatius - 6 ECTS | ||||
Anual | 3153G01095 | English B-2 | 6 ECTS | Bàsica |
Operacions d'allotjament i restauració - 15 ECTS | ||||
Anual | 3153G01141 | Introducció al turisme i hostaleria | 3 ECTS | Bàsica |
Anual | 3153G01097 | Operacions de Food & Beverage | 6 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01098 | Operaciones de Front & Back Office | 6 ECTS | Obligatòria |
Fonaments d'empresa - 6 ECTS | ||||
Anual | 3153G01100 | Organització i gestió d'empreses | 6 ECTS | Bàsica |
Practicum - 9 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01139 | Pràctiques d'empresa 1 | 9 ECTS | Obligatòria |
Segon curs
Durada | Codi | Títol | Crèdits | Tipus |
Fonaments d'empresa - 15 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01101 | Márqueting | 6 ECTS | Bàsica |
Anual | 3153G01099 | 9 ECTS | Bàsica | |
Idioma bàsic - 12 ECTS | ||||
Anual | 3153G01102 | English C-1 | 6 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01135 | Segon idioma estranger bàsic (alemany) | 6 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01136 | Segon idioma estranger bàsic (francès) | 6 ECTS | Obligatòria |
Gastronomia i restauració - 18 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01104 | Tecnologia dels aliments | 6 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01105 | Cultura gastronòmica | 6 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01106 | Food & Beverage Process Management | 6 ECTS | Obligatòria |
Gestió del turisme - 3 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01108 | Sistemes d'intermediació turística | 3 ECTS | Obligatòria |
Mètodes comunicatius i quantitatius - 12 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01093 | 6 ECTS | Bàsica | |
Anual | 3153G01094 | Tècniques informàtiques i comunicatives | 6 ECTS | Bàsica |
Tercer curs
Durada | Codi | Títol | Crèdits | Tipus |
Gestió d'Hotels i Restaurants - 24 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01109 | Food & Beverage Management | 4 ECTS | Obligatòria |
1r semestre | 3153G01114 | Managerial Accounting and Finance | 4 ECTS | Obligatòria |
1r semestre | 3153G01111 | Purchasing Management | 4 ECTS | Obligatòria |
1r semestre | 3153G01112 | Revenue & Yield Management | 4 ECTS | Obligatòria |
1r semestre | 3153G01113 | Hospitality Human Resources Management | 4 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01110 | 4 ECTS | Obligatòria | |
Gestió del turisme - 6 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01107 | Gestió de destinacions turístiques | 6 ECTS | Obligatòria |
Idioma professional turístic - 12 ECTS | ||||
Anual | 3153G01115 | Professional Tourism English | 6 ECTS | Obligatòria |
Anual | 3153G01116 | Segon idioma professional turístic | 6 ECTS | Obligatòria |
Practicum - 18 ECTS | ||||
2º semestre | 3153G01117 | Pràctiques d'empresa 2 | 18 ECTS | Obligatòria |
Quart curs
Durada | Codi | Títol | Crèdits | Tipus |
Estratègies d'empresa - 12 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01118 | Hospitality Strategic Management | 4 ECTS | Obligatòria |
1r semestre | 3153G01119 | Sales and Distribution Management | 4 ECTS | Obligatòria |
1r semestre | 3153G01120 | Relacions públiques i comunicació | 4 ECTS | Obligatòria |
Optativas - 30 ECTS | ||||
1r semestre | 3153G01137 | Tercer idioma estranger bàsic (alemany) | 6 ECTS | Optativa |
1r semestre | 3153G01138 | Tercer idioma estranger bàsic (francès) | 6 ECTS | Optativa |
1r semestre | 3153G01122 | Legislació hotelera i laboral | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01125 | 6 ECTS | Optativa | |
2º semestre | 3153G01127 | Tipuslogía i gestió d'empreses de cátering, col·lectivitats i serveis generals hospitalaris | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01128 | Hospitality Franchising Systems | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01129 | Public Events Planning and Management | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01130 | Arquitectura i manteniment en establiments de hotelería | 6 ECTS | Optativa |
2º semestre | 3153G01132 | Noves tecnologies culinàries | 6 ECTS | Optativa |
Inglés profesional hotelero - 6 ECTS | ||||
Anual | 3153G01133 | Professional English for the Hospitality Industry | 6 ECTS | Obligatòria |
Treball de fi de grau - 12 ECTS | ||||
Anual | 3153G01134 | Treball de Final de Grau | 12 ECTS | Obligatòria |
CURS 2019-20
- 30 de setembre de 2019 – Inici activitats 1r GGHT
- 1 d’octubre de 2019 – Inici activitats 2n, 3r i 4t GGHT
- 1 de novembre de 2019 – Festiu
- 6 de desembre de 2019 – Festiu
- 13 de desembre de 2019 – Acte de Graduació del curs 2018– 2019
- 21 de desembre de 2019 – Inici vacances de Nadal
- 7 de gener de 2020 – Inici classes 2n trimestre
- Del 20 al 31 de gener de 2020 – Exàmens 1r semestre GGHT
- 27 de gener de 2020 - Inici classes d’idiomes 1r, 2n i 3r GGHT
- 3 de febrer de 2020 - Inici assignatures 2n semestre
- 4 i 5 de febrer de 2020 – Jornades de Desenvolupament Professional (4t GGHT)
- 13 de febrer de 2020 – Semifinal Concurs Cocteleria Jove de Catalunya
- 20 de febrer de 2020 – Final Concurs Cocteleria Jove de Catalunya
- Del 23 de març al 3 d’abril de 2020 – Exàmens 2n semestre 3r GGHT
- Del 30 de març al 3 d’abril de 2020 – Viatge d’estudis 4t GGHT
- 4 d’abril de 2020 – Inici vacances de Setmana Santa
- 14 d’abril de 2020 – Inici classes després de Setmana Santa
- 1 de maig de 2020 – Festiu
- 15 de maig de 2020 – Final període lectiu 2n semestre
- Del 18 al 29 de maig de 2020 – Exàmens 2n semestre 1r, 2n i 4t GGHT
- 30 de maig de 2020 – Inici període pràctiques d’estiu
- *Concurs de Cuina Jove de Catalunya, Jornada universitària de Gastronomia, data per determinar. *
- Professorat d'operacions, tant a nivell teòric com pràctic.
- Doctors, experts i professors d'universitats internacionals amb les quals l'EUHT StPOL col·labora habitualment.
- Professionals del sector: consultors i directius d'hotels i restaurants i xefs de prestigi internacional.
- ANTIGA COMAS, CAROLINA
- BARRI SEGON, JORDI
- BARRIOCANAL LOZANO, CARLOS ALFREDO, Doctor
- BERTI, GABRIELA INES, Doctora
- CANALETA SAFONT, MARIA EVA, Doctora
- CODO PLA, LUIS
- DODD, DIANE, Doctora
- DOMINGO RIERA, MARIA ROSA
- GAUNTLETT, DEBORAH ANNE
- GÓMEZ MARGIOTTA, FERNANDO
- HARO VILA, JUAN
- HUERTAS, CHRISTINE
- LLOBET MONCLUS, ANA, Doctora
- MAIMÍ POU, BENET, Doctor
- MANRESA, ALBA, Doctora
- MICHELENA UGALDEBERE, ANGEL MARIA
- NAFA DE VARESE, MARY MABEL
- NOGUER JUNCA, ESTER, Doctora
- PONSA, CARME
- PORTELLANO, CRISTINA, Doctora
- PUERMA RODRIGUEZ, EVA MARIA, Doctora
- RESINGER, HILDEGARD, Doctora
- RUIZ AGUADO, CARME
- SAN EUGENIO VELA, JORDI DE, Doctor
- SORIANO, MIRIAM, Doctora
- VENTOLA MALLART, LOURDES, Doctora
- VILA FERNANDEZ-SANTACRUZ, ANTONIO, Doctor
- WOOD, ELEANOR MARGARET
L'EUHT StPOL compta amb un Fons d'Ajuda a l'estudi per a cursar estudis universitaris al seu centre. L'objectiu és facilitar l'accés als programes educatius a aquells candidats que, per raons econòmiques, tinguin dificultats per a matricular-se. Les ajudes s'adjudiquen en forma de percentatge del total del cost bàsic o acadèmic del curs fins a un 20% basant-se en l'historial acadèmic i el nivell adquisitiu del candidat i dels qui financin els estudis.
Algunes entitats públiques ofereixen altres ajudes:
Beca MAE-AECI (per a estudiants no membres de la Unió Europea)
Beca Conpeht
Banco Sabadell
La beca o programa ERASMUS és l'acrònim del nom oficial que se li dóna en anglès: European Region Action Scheme for the Mobility of University Students, o el que és el mateix el “Pla d'Acció de la Comunitat Europea per a la Mobilitat d'Estudiants Universitaris”.
La beca Erasmus és, per tant, una ajuda econòmica que se li dóna a estudiants i professors d'estudis universitaris de la Unió Europea per a estudiar als països adscrits al pla (diferent al país d'origen del sol·licitant).
La beca ERASMUS, que és aplicable al Grau en Gestió Hotelera i Turística, ens aporta un important valor personal, però també social, essent reconegut com un element important per a fomentar la cohesió i coneixement de la Unió Europea entre la població jove. D'aquesta forma es creen llaços d'amistat transfronterers, posseint una clara consciència ciutadana europea.
Tota aquesta experiència humana ens obre també les portes del mercat laboral europeu. La condició de viure en un país diferent obliga els alumnes a conèixer i perfeccionar un nou idioma, clau per a una futura feina en el sector hoteler i turístic. A més, els llaços d'amistat formats en aquests mesos de convivència amb joves d'una altra nacionalitat però afins a ells, amb les mateixes inquietuds i metes, poden ser el primer graó de nous projectes empresarials i laborals.
Les beques del programa ERASMUS van ser guardonades amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2004, per ser un dels programes d'intercanvi cultural més importants de la història de la humanitat, com a element de coneixement integrador entre pobles. Per aquests motius, l'EUHT StPOL ha decidit dur a terme aquesta iniciativa juntament amb universitats de la Unió Europea.
- Direcció hotelera internacional: director d'hotel, consultor hoteler, direcció departamental, direcció de serveis corporatius, emprenedor hoteler, gestió hotelera.
- Direcció de restauració i esdeveniments: director de restaurant, director de food & beverage, director d'empreses d'esdeveniments, director d'empreses de servei d'àpats, emprenedor en restauració.
- Gastronomia i direcció de cuina: assessor gastronòmic, xef executiu, emprenedor gastronòmic.
- Informes de la titulació (verificació i acreditació)
- Informes de seguiment
- Procediments del sistema de qualitat intern:
- Protocol d'acció tutorial en els estudis de grau
- Estructures de coordinació del programa formatiu Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística
- Coordinació del programa formatiu Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística (procediment)
- Pla d'Acció Tutorial PAT-*EUHT StPOL (procediment)
- Formació del PDI (procediment)