T'interessa aquest programa?

INFORMA'T AQUÍ

Tècnic en Gastronomia i Restauració

Aconsegueix dues titulacions en tres anys: converteix-te en un professional de la cuina i la sala!

Si sempre has somiat convertir-te en xef, maître, sommelier o cap de sala i t'apassiona tot el que fa referència a la cuina i al restaurant, aquest és el teu lloc. Amb el Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà aprendràs fent des del minut 1 per convertir-te en el professional que sempre has desitjat ser.

Modalitat

Presencial

Idioma

Castellà

Durada

3 anys

Inici

Setembre

Escull el programa acadèmic que més s'ajusti a la teva formació prèvia

Doble titulació

El títol de Tècnic en Gastronomia i Restauració és un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de doble titulació autoritzat per la Generalitat de Catalunya. Aquí no hauràs de triar, sinó que amb tres anys de formació aconseguiràs una doble titulació: la de cuina i gastronomia i la de serveis de restauració.

Això et permetrà ser un professional polivalent i dominar tots els aspectes d'una cuina i d'un restaurant, dos àmbits que són indissociables.

I si el que t'agrada és l'aprenentatge pràctic, estàs de sort! Amb aquests estudis de formació professional en Gastronomia i Restauració aprendràs fent des del primer dia en un Hotel Escola obert al públic. Prepara't per submergir-te en una cuina professional i per atendre els clients del restaurant!

Sortides professionals

Les sortides professionals del tècnic en Gastronomia i Restauració són múltiples i variades. És un dels molts avantatges de comptar amb una doble titulació a cuina i a sala. Tens curiositat? Pren-ne nota! Aquestes són algunes de les professions que podràs desenvolupar un cop finalitzis els teus estudis.

Cuina i Gastronomia

 • Xef: Podràs entrar a formar part de l´equip de cuiners d´un restaurant d´alta cuina i arribar a ser cap de cuina. Fins i tot podràs muntar el teu propi restaurant, i qui sap, fer-te amb els millors cuiners del país.
 • Cap de partida: Què et semblaria liderar la partida de plats freds, calents o de postres? Amb la formació en gastronomia i restauració tindràs les eines per ser cap de partida a una cuina, només per sota del cap de cuina i el sous xef. I qui diu que el dia de demà no aconsegueixes arribar a dalt de tot?
 • Cap de pastisseria: El xef dels plats més dolços. Com a cap de pastisseria o xef pastisser tindràs la responsabilitat de coordinar i supervisar les elaboracions dels productes relacionats amb la pastisseria: pa, pastissos, rebosteria i un llarg etcètera.
 • Reboster: Si la teva passió és la pastisseria i la rebosteria, no hi renunciïs. Convertir-te en un dels millors rebosters és a les teves mans. I estudiar el tècnic en gastronomia i restauració pot ser un molt bon primer pas.
 • Emprenedor en gastronomia: No cal que t'ho diguem. Si en finalitzar els teus estudis vols emprendre el teu propi negoci de cuina, càtering o restauració, endavant! Hauràs adquirit els coneixements necessaris per començar el teu propi projecte professional.

Serveis de Restauració

 • Maître: Com a cap de sala seràs el responsable principal de tot el que passa a la sala d'un restaurant. Lideraràs l'equip de sala, el coordinaràs i vetllaràs per una bona connexió entre cuina i sala. Tot, perquè el comensal se senti a gust. Acceptes el repte?
 • Responsable de restaurant o cap de restaurant: Per sobre del maître hi ha l'encarregat de l'establiment de restauració en qüestió. Aquí no només supervisaràs el correcte funcionament del restaurant i la cuina, sinó que també estaràs a càrrec de les comandes, les reserves, l'oferta gastronòmica i un llarg etcètera.
 • Sommelier: El major expert en vins del restaurant. A més d'assessorar els comensals sobre el millor vi per maridar amb el menjar, també t'encarregaràs de seleccionar els vins per al restaurant i vetllar pel seu correcte emmagatzematge i conservació. Sense oblidar la tasca de traslladar la teva passió i coneixement sobre els vins a l'equip de sala i, evidentment, als clients.
 • Emprenedor en restauració: No oblidis la possibilitat de muntar el teu propi restaurant. Comptar amb un projecte professional propi és una de les sortides professionals tan o més valuosa que treballar per compte d'altri. Així que, nosaltres et donem els coneixements necessaris i tu decideixes què vols ser un cop finalitzis els estudis.

Pla d'estudis

El pla d'estudis del nostre FP en Gastronomia i Restauració inclou classes teòriques, classes pràctiques i visites professionals a restaurants, proveïdors, majoristes i centres de recerca, entre d'altres. Tot per aconseguir tenir una visió de 360º d'un establiment de restauració i gastronomia.

Tècniques de cocció, preelaboració i conservació d'aliments, tècniques culinàries, seguretat i higiene en la manipulació d'aliments, el vi i el seu servei o les postres en restauració són alguns dels temes que tractaràs al Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració.

Saps el millor? Que no només aprendràs la teòrica, sinó que cada dia podràs posar en pràctica els coneixements adquirits davant de clients reals. És el que anomenem aprendre fent, un símil a la FP Dual en Gastronomia i Restauració


Idiomes

Sense oblidar els idiomes! Per convertir-te en un xef prestigiós o en un dels millors professionals de sala, és fonamental que dominis l'idioma de la cuina: el francès! Et serà molt útil per comprendre l'origen de paraules i l'argot tècnic que usarà en el teu dia a dia.

A més, també podràs sumar al teu CV un idioma més: l'anglès. Després de tres anys de formació, sortiràs al món laboral amb un mínim de dos idiomes més aquells que decideixis aprendre pel teu compte.

Aprèn fent a un Hotel-Escola

Escull uns estudis amb un fort component pràctic

A més de les assignatures teòriques, durant el curs de gastronomia i restauració realitzaràs pràctiques diàries a les instal·lacions de l'Hotel-Escola.

Per exemple, al bar aprendràs a servir diferents tipus de cafè, còctels i combinats. A la cuina formaràs part dels equips de les diferents partides i t'encarregaràs de la preparació dels plats per al restaurant i el servei de self-service. I al restaurant, atendràs els clients que vulguin gaudir de les diferents ofertes gastronòmiques que s'hi ofereixen: menú degustació, menú diari, carta o banquets.

No ho faràs sol: compartiràs pràctiques amb els companys de classe i amb alumnes de cursos superiors que et serviran de guia i ajuda. A més, cada any comptaràs amb un lloc de més responsabilitat fins a arribar a ser maître i cap de partida. Això sí, sempre sota la supervisió del professorat.

Pràctiques d'estiu

I encara n'hi ha més! Durant els mesos d'estiu podràs fer pràctiques professionals a restaurants i cuines de prestigi d'arreu del món. T'imagines poder estar a la cuina colze a colze amb el xef que més t'inspira? O formar part de l'equip de sala del restaurant dels teus somnis?

L'itinerari de pràctiques et permetrà no només aplicar tots els coneixements adquirits, sinó que a més serà fonamental per guanyar experiència i professionalitat.

Alta inserció professional

Beneficia't d'un model únic i exclusiu: les JDP

A tercer curs participaràs a les Jornades de Desenvolupament Professional, una trobada en què participen representants de recursos humans de cadenes hoteleres i restaurants d'abast internacional. Realitzaràs entrevistes personalitzades i rebràs diferents ofertes entre les quals podràs escollir la teva destinació professional.

Què millor que acabar els estudis amb la garantia de tenir unes darreres pràctiques en un restaurant o cuina del més alt nivell?

Titulació

Un cop superis amb èxit els estudis, aconseguiràs el Diploma de Tècnic en Gastonomia i Restauració atorgat pel Centre de Gastronomia i Restauració de Sant Pol de Mar.

A més, al ser un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Doble Titulació també obtindràs el Diploma de Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia i el Diploma de Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serveis de Restauració, tots dos atorgats per la Generalitat de Catalunya.

Equip docent

L'equip docent del Grau mitjà en Gastronomia i Restauració està integrat per professors experts en les diferents matèries que s'imparteixen tant a nivell teòric com pràctic, juntament amb professionals en actiu al sector.

Consultors, directius de restaurants i xefs de prestigi participen a seminaris o classes demostratives i completen l'equip docent del Tècnic en Gastronomia i Restauració.

Requisits d'accés

Pots accedir al Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració si compleixes algun dels requisits següents:

 • Finalitzar l'educació secundària obligatòria (ESO).
 • Haver superat el curs específic per accedir als cicles formatius de grau mitjà.
 • Haver superat el segon curs del Batxillerat Unificat i Polivalent (BUP) o tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
 • Haver superat els mòduls obligatoris d‟un programa de qualificació professional inicial (PQPI).
 • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
 • Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior, prova d'accés al CFGM.
+46

Nacionalitats al campus
16

Alumnes per classe de mitjana
+96%

dels alumnes ens recomana
100%

inserció professional
 • “He vist els meus somnis realitzats i he pogut desenvolupar la meva carrera a llocs insòlits i en les millors cadenes hoteleres. Sant Pol va ser l’inici del viatge, a través de qui vaig aconseguir la meva primera feina a un restaurant de prestigi”.
  Alex Garés

  Xef Executiu A Ritz Carlton Hotels And Resorts (Tailàndia). Promoció 1999.
 • “La combinació de la formació pràctica, teòrica i de gestió que he adquirit a Sant Pol m’ha ajudat a aconseguir posicions de responsabilitat a hotels i restaurants de prestigi”.
  Josep Solé

  Responsable De Food & Beverage Del Hotel Marqués De Riscal 5*. The Luxury Collection – Starwood Hotels & Resorts. Promocions…
 • “La vocació per la cuina ve dels meus pares. El sistema de treball, les tècniques de gestió i la titulació universitària els vaig obtenir a l’Escola de Sant Pol”.
  Ramon Freixa

  Premi Nacional De Gastronomia 2014. 2** Michelin. Freixa Tradició. Avalon. Promoció 1993.
 • “L’aprenentatge del CGR StPOL t’aporta les tècniques que necessitaràs a la vida real. Això et porta a evolucionar com a cuiner: ser conscient que tens que aprendre-ho tot, tots els detalls son importants per després saber el que realment vols”.
  Albert Ortiz

  Axol Restaurant (Cabrils). Guanyador Del Premi “Cuiner De L’Any 2014”. Promoció 2002.

TRUCAR

WHATSAPP