Vols més informació?

INFORMA'T AQUÍ

Grau Mitjà

El primer pas fer a l'FP

 

Et perds entre la terminologia dels estudis? No tens clar què és un cicle formatiu? O com obtenir una titulació de Tècnic FP?

Tranquil, a continuació t’expliquem amb detall tot el que has de saber sobre els cicles formatius de grau mitjà.

Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració

 

Aconsegueix el títol de tècnic d’FP i comença la teva carrera


Aquesta formació et permet accedir a una oferta formativa de gran especialització empresarial i optar així a moltes oportunitats en el mercat laboral.

Els Cicles Formatius són una formació voluntària, el primer estadi de la Formació Professional o FP. Són uns estudis molt vinculats a les necessitats del mercat laboral i compten amb un fort component pràctic i un elevat índex d'inserció laboral.

Normalment, els Cicles de primer grau tenen una durada de dos anys i hi ha un ampli ventall de famílies professionals entre les que pots escollir: des sanitat fins electricitat o electrònica, passant per hoteleria i turisme.

Però també existeixen els Dobles Cicles Formatius: tres anys de formació que et permeten obtenir una doble titulació de Tècnic d’FP.

Vies d'accés al Grau Mitjà


Amb això, només has de triar quins estudis encaixen més amb els teus interessos i quina modalitat prefereixes: presencial o un a distància. Ja que, a més dels graus mitjans amb classes presencials, també hi ha l'opció de cursar un grau mitjà en línia.

Així que, et toca decidir!

Beques per al Grau Mitjà


Durant el procés de decisió, no t’oblidis consultar les opcions de beques per al grau mitjà: pots optar als ajuts de les institucions i entitats públiques, així com a les beques per a l'estudi que ofereixen alguns centres educatius d’FP.

Per exemple, l'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar compta amb una borsa de beques per a aquells alumnes que compleixin els requisits i vulguin estudiar el Tècnic en Gastronomia i Restauració o algun dels programes acadèmics que ofereix.I després, què?

Un cop hagis finalitzat el Cicle Formatiu i tinguis el teu títol de Tècnic d’FP, tens diferents opcions.

Pots incorporar-te al mercat laboral, és a dir, començar a treballar com a professional del sector que hagis escollit. Has de saber que l’FP és un dels estudis amb un índex d'inserció laboral més elevat.

De fet, i per posar una xifra, els alumnes que finalitzen el Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Serveis de Restauració tenen un 100% d'inserció laboral gràcies a les pràctiques realitzades durant els tres anys d'estudi i a les Jornades de Desenvolupament Professional.Una altra opció, un cop finalitzada el cicles de primer grau, és seguir estudiant. De nou, els itineraris són múltiples. Des d’optar per un segon cicle formatiu del mateix grau que et permeti especialitzar-te en un altre àmbit, fins a cursar un grau superior o accedir al batxillerat per, després, convertir-te en estudiant de grau universitari.

Com veus, aquest és un primer pas per accedir al món laboral amb una formació especialitzada i ajustada a les necessitats del sector. Però també pot ser el pas previ a seguir formant-te en sectors tan diversos com pot ser la direcció hotelera i el turisme.NIVEL DE ESTUDIOS
GRADO UNIV.CARRERA TÉCNICAMÁSTERCURSOS ESPEC.CURSOS VERANOSEMESTER ABROADSERVICIOS EMPRESAS
ÁMBITO DE ESTUDIOCOCINAGGHTTGRMACDCCE MACDCCVER FORMACIÓN A MEDIDA
EN CUALQUIER ÁMBITO
Y NIVEL
RESTAURACIÓN Y EVENTOSMaster in Hospitality Management  SEMESTER
ABROAD
DIRECCIÓN HOTELERA  

TRUCAR

WHATSAPP