Vols més informació?

INFORMA'T AQUÍ

Formació professional

Una formació orientada al mercat laboral

 ,

La formació professional és una formació especialitzada orientada al mercat laboral. Contràriament al que es pensa, la mitjana d’inserció laboral està molt per sobre d'altres ofertes formatives, com pot ser la universitat.

De fet, els Cicles Formatius o Formació Professional (FP) han deixat de ser el germà petit dels estudis i són cada vegada més una garantia per trobar feina. Si t'interessa formar-te com a tècnic de grau mitjà o com a tècnic de grau superior, t’expliquem tot el que necessites saber sobre la FP.

Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració

 

Escull la formació amb més sortides professionals

En els últims anys, la Formació Professional, és a dir, els Cicles Formatius de Grau Mitjà o de Grau Superior, compten amb un índex d’inserció professional que va a l’alça. Informes recents indiquen que més del 40% de les ofertes de feina d'Espanya s’adrecen a persones amb titulació d'FP i l'estimació és que la xifra segueixi creixent.

Amb les dades a la mà, estudiar un cicle formatiu es converteix en una opció a tenir molt en compte per al teu futur professional, ja que es tracta d'un tipus d'ensenyament que s'adapta a les necessitats reals de les empreses.

I això fa que hi hagi un ampli ventall de titulacions d’FP; tantes, gairebé, com tipus d'empreses i àrees de negoci. Així que, sigui quina sigui la teva vocació, segur que existeix una titulació d’FP que encaixa amb les teves inquietuds i interessos.


Les famílies professionals d'FP


Formació professional de Grau Mitjà o Grau Superior?

Abans de decidir quin dels títols d'FP et fa més el pes, has de saber que la formació professional es divideix en Cicles formatius de Grau Mitjà i Cicles Formatius de Grau Superior. Quina és la diferència?

El Grau Mitjà FP acostuma a tenir una durada de dos anys i et permet obtenir el títol de tècnic d’FP. Per accedir-hi, cal haver finalizat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) o similar i tenir una edat mínima 16 anys.

La durada del Grau Superior FP és la mateixa, dos anys; encara que en aquest cas un cop finalitzats els estudis obtens el títol de Tècnic Superior o Tècnic de Grau Superior que t'acredita com a expert en l'àmbit professional en què t'has format. Els Cicles Formatius de Grau Superior es poden cursar si has acabat el batxillerat, el Grau Mitjà, o si superes una prova d'accés.

Més opcions de Formació Professional


Pràctiques a l’empresa

Ho sabem! Un dels majors atractius de la la formació professional és la part pràctica dels estudis. Això fa que la majoria de títols d’FP siguin presencials, encara que també hi ha opcions per a cursar FP a distància o FP en línia.

Tant si et matricules a un FP de Grau Mitjà com a un FP de Grau Superior, completaràs la teva formació amb pràctiques a l’empresa que et permetran consolidar els coneixements adquirits i entrar en contacte amb el món laboral.

Formació Professional Dual


NIVEL DE ESTUDIOS
GRADO UNIV.CARRERA TÉCNICAMÁSTERCURSOS ESPEC.CURSOS VERANOSEMESTER ABROADSERVICIOS EMPRESAS
ÁMBITO DE ESTUDIOCOCINAGGHTTGRMACDCCE MACDCCVER FORMACIÓN A MEDIDA
EN CUALQUIER ÁMBITO
Y NIVEL
RESTAURACIÓN Y EVENTOSMaster in Hospitality Management  SEMESTER
ABROAD
DIRECCIÓN HOTELERA  

TRUCAR

WHATSAPP