
Descobreix les Claus Michelin 2025
13 octubre, 2025Aquest 25 de novembre s’ha celebrat a Màlaga la Gala de presentació de la Guia Michelin 2026, un esdeveniment clau per a l’alta cuina espanyola. Entre els grans protagonistes d’aquesta edició destaquen dos xefs catalans i exalumnes d’EUHT StPOL, Joel Castanyé i Ramon Freixa, que han aconseguit consolidar el seu èxit i reconeixement internacional en obtenir dues estrelles Michelin.
Joel Castanyé, natural de Lleida, va estudiar a EUHT StPOL l’any 2002, i des de llavors ha recorregut un camí ple d’èxits. El seu restaurant La Boscana, a Bellvís (Lleida), s’ha convertit en un referent de la cuina catalana, que fusiona tradició, tècnica i un profund respecte pel producte local. Des que va rebre la seva primera estrella Michelin el 2016, Castanyé ha treballat per oferir una experiència gastronòmica única, marcada per la sensibilitat envers els sabors del territori. En aquesta edició 2026, aconsegueix la seva segona estrella, fet que consolida encara més la seva reputació com un dels grans talents de la gastronomia catalana.
Per la seva banda, Ramon Freixa, que es va formar a EUHT StPOL el 1997, també ha estat un referent de la cuina espanyola a nivell internacional. Amb una trajectòria que ha passat per restaurants prestigiosos d’Espanya i de l’estranger, Freixa ha sabut evolucionar i adaptar-se a les noves tendències sense perdre la seva essència. En el seu nou projecte, Ramon Freixa Atelier, inaugurat a Madrid, ha aconseguit crear una proposta íntima i tècnica que destaca per la seva creativitat i l’enfocament sensorial que ofereix als comensals. Amb aquesta segona estrella Michelin, Freixa es referma com un dels grans noms de l’alta cuina espanyola, consolidant el seu èxit i la seva capacitat d’emocionar a través de la gastronomia.

Joel Castanyé
El xef català, natural de Lleida i exalumne d’EUHT StPOL, va aconseguir l’any 2016 la seva primera estrella Michelin. En aquesta edició obté la seva merescuda segona estrella, consolidant-se com un gran referent gastronòmic a Catalunya.

Ramon Freixa
El xef català Ramon Freixa, natural de Barcelona i exalumne d’EUHT StPOL, ha aconseguit la seva merescuda segona estrella Michelin amb el seu restaurant Ramon Freixa Atelier. Una proposta íntima i tècnica, que combina emoció i creativitat. Consolida així el seu èxit i la seva posició com a referent gastronòmic.
Altres StPOL Alumni amb estrella Michelin
A més d’en Joel Castanyé i d’en Ramon Freixa, altres exalumnes d’EUHT StPOL també han assolit el reconeixement de la Guia Michelin per la seva excel·lència culinària. En Benito Gómez, xef de Bardal a Ronda, ha estat distingit amb dues estrelles Michelin per la seva creativitat i mestria a l’hora de transformar productes locals en autèntiques obres gastronòmiques. En Miquel Aldana, amb el seu restaurant Tresmacarrons a El Masnou, el Maresme, ha aconseguit una estrella Michelin, destacant per la seva cuina de proximitat i el respecte pels sabors autòctons. En Jaume Vicens, al capdavant de Béns d’Avall a Sóller, Mallorca, també ha obtingut una estrella Michelin, fusionant la tradició mallorquina amb propostes culinàries innovadores. Aquests xefs, juntament amb en Joel i en Ramon, són exemples del gran nivell de formació i talent que caracteritza els exalumnes d’EUHT StPOL, que continuen liderant la gastronomia espanyola amb esforç i creativitat.

Benito Gómez - Bardal (Ronda, Málaga)**
En Benito Gómez, xef andalús i exalumne d’EUHT StPOL, manté les dues estrelles Michelin del seu restaurant Bardal a Ronda. La seva cuina, creativa i vinculada al producte local, el consolida com un dels grans referents gastronòmics d’Andalusia.

Jaume Vicens - Béns d'Avall (Sóller, Mallorca)
En Jaume Vicens, xef mallorquí i exalumne d’EUHT StPOL, manté l’estrella Michelin de Béns d’Avall. La seva cuina, que reinterpreta la tradició balear amb sensibilitat, el converteix en un referent de la gastronomia de Mallorca.

Miquel Aldana - Tresmacarrons (El Masnou, Barcelona)
En Miquel Aldana, xef català i exalumne d’EUHT StPOL, conserva l’estrella Michelin del seu restaurant Tresmacarrons. La seva proposta, basada en la cuina de proximitat i el respecte pel producte, el situa com un nom destacat de la gastronomia catalana.
L'edició 2026: novetats i estabilitat
- La Boscana (Bellvís, Lleida) – Joel Castanyé
- Ramon Freixa Atelier (Madrid) – Ramón Freixa
- Aleia (Barcelona) – Paulo Airaudo y Rafa de Bedoya
- Mont Bar (Barcelona) – Francisco José Agudo
- Enigma (Barcelona) – Albert Adrià
Pel que fa a les noves primeres estrelles, la Guia Michelin 2026 ha incorporat 25 restaurants, elevant el total a 307 restaurants amb estrelles Michelin a Espanya i Andorra. Aquestes són les noves incorporacions amb una estrella:
- El Taller Seve Díaz (Puerto de la Cruz, Tenerife)
- Faralá (Granada)
- Haydée by Víctor Suárez (Adeje, Tenerife)
- Mare (Cádiz)
- Ochando (Los Rosales, Sevilla)
- Palodú (Málaga)
- Recomiendo (Córdoba)
- Barahonda (Yecla, Murcia)
- Kamikaze (Barcelona)
- Llavor (Oropesa del Mar, Castellón)
- Rubén Miralles (Vinarós, Castellón)
- Scapar (Barcelona)
- Simposio (San Antonio de Benagéber, València)
- Ancestral (Pozuelo de Alarcón, Madrid)
- Bakea (Mungia, Bizkaia)
- Casa Rubén (Tella, Huesca)
- Emi (Madrid)
- Èter (Madrid)
- Islares (Bilbao)
- Itzuli (Donostia / San Sebastián)
- La Revelía (Amorebieta / Etxano, Bizkaia)
- Miguel González (Ourense)
- Pico Velasco (Carasa, Cantabria)
- Regeuiro (Tox, Asturias)
- Vértigo (Sober, Lugo)




