Vols més informació?

INFORMA'T AQUÍ

Quan pensem en estudiar Direcció Hotelera, és habitual visualitzar carreres professionals en cadenes hoteleres, restaurants o altres negocis d’allotjament i gastronòmics. Els graduats en aquest camp estan perfectament preparats per liderar i garantir experiències excepcionals per a clients i comensals. Des del control operatiu fins a la gestió estratègica, la via tradicional ofereix un món de possibilitats per a aquells apassionats dels hotels.

Tot i que aquest itinerari és sens dubte la sortida professional més evident, la versatilitat que ofereix una formació en aquest camp va més enllà de les possibilitats clàssiques. En aquest article descobrirem les diverses oportunitats laborals alternatives que ofereix estudiar direcció hotelera, des de la direcció de centres de fitness fins a la gestió d’esdeveniments corporatius.

Explorant Nous Horitzons

1. Direcció de centres de fitness i benestar

L’auge de la industria del benestar ha portat a un augment de la demanda de professionals capaços de gestionar centres de fitness i balnearis. Aquí, els coneixements en gestió d’operacions i atenció al client adquirits en un grau de hospitality són inavaluables. Amb la creixent conscienciació sobre la salut i el benestar, cada vegada hi ha més ofertes d’esbarjo enfocades a aquests temes i, de retruc, s’ha convertit en una opció amb un alt potencial laboral.

2. Gestió de centres comercials i entreteniment

Els centres comercials moderns no són només destins on fer les compres, sinó que també son espais on s’ofereixen experiències completes. És per això que els professionals en direcció hotelera també són ideals per liderar aquestes instal·lacions, ja que s’asseguren que el client passi una estona excepcional amb moltes ofertes d’entreteniment. Un bon gestor ha de tenir en compte el control de processos i operacions i coordinar els serveis amb una perspectiva holística del servei al client. Plantejar idees i solucions que millorin l’experiència del visitant és el valor afegit que un graduat en direcció hotelera pot aportar en aquest àmbit.

Restaurant

3. Direcció de parcs d’atraccions

El sector dels parcs temàtics és un altre exemple on l’atenció al client es troba en el focus principal. Saber indicar i comunicar als visitants, gestionar múltiples àrees i departaments o portar un registre de la gran quantitat de processos logístics requereix una formació estratègica i un coneixement especialitzat en el tracte amb el client que la direcció hotelera pot proporcionar. I és que es poden transferir habilitats i aprenentatges típics de la hoteleria com ara la gestió d’experiències úniques, la coordinació amb altres àrees, el desenvolupament d’estratègies innovadores o l’adaptació a les tendències del mercat.

4. Direcció d’edificis d’oficines i serveis

La gestió d’edificis d’oficines i serveis és una altra àrea on les habilitats d’hoteleria són molt valorades. La capacitat per crear entorns acollidors i eficients és essencial. Des de la gestió d´instal·lacions fins a la coordinació d´esdeveniments corporatius, aquest camp ofereix moltes oportunitats, especialment interessants per a aquells que tenen una visió integral de la gestió.

5

5. Organització d’esdeveniments corporatius i conferències

La capacitat per organitzar esdeveniments excepcionals és una habilitat que es perfecciona formant-se en la Direcció Hotelera. Des de conferències corporatives i congressos científics fins a esdeveniments de llançament de productes, els graduats en aquest camp són experts en la logística, l’atenció al detall i la creació d’experiències positives. La gestió d´esdeveniments és una sortida professional en creixement que engloba una àmplia varietat de sectors.

6. Direcció de franquícies de restauració

Si et converteixes en gerent d’una franquícia de restaurant et convertiràs en l’arquitecte de l’experiència culinària i operativa. Coordinaràs un equip perquè cada producte surti de manera eficient. Aquest és especialment el cas de la indústria de les cadenes de menjar ràpid, on les operacions i els processos es supervisen fins al mínim detall i els responsables han d’estar atents durant tot el flux de treball. Les seves habilitats inclouen la capacitat de negociar amb els proveïdors i resoldre qualsevol repte a la cuina amb una actitud positiva. Optimitzar les operacions, gestionar el personal i mantenir uns alts estàndards de servei són competències transferibles que fan que els graduats en Gestió Hotelera destaquin en aquest sector.

Restaurant (1)

7. Consultoria en experiència del client

Des de proposar millores en serveis fins a desenvolupar programes que fomentin la fidelitat, la tasca d’un consultor és assegurar que cada interacció sigui excepcional. Treballes amb dades per dissenyar estratègies eficients, inspirar canvis i, sobretot, garantir que cada client se senti únic. Amb una sòlida formació en atenció al client i gestió d’operacions, els graduats en hoteleria estan molt demandats com a consultors en experiència del client, degut al seu bagatge acumulat. Hi ha moltes empreses de diverses indústries que valoren aquesta capacitat per millorar la interacció amb els clients i per crear experiències excepcionals que fomentin la fidelització del consumidor.

8. Direcció de creuers

Si bé un creuer no deixa de ser un hotel en moviment, aquesta no sol ser una sortida habitual que es contempla quan es decideix estudiar direcció hotelera. El cert, però és que és un destí molt habitual, ja que totes les posicions directives que podem trobar en la plantilla d’un resort turístic típic, també es troben aquí: room service, guest experience, direcció d’operacions, direcció de cuina, food&beverage, direcció d’esdeveniments, etc. A tots ells, cal afegir-hi aspectes propis de la gestió portuària o naviliera, que són idiosincràtics de la direcció de creuers.

Restaurant (2)

Si voleu explorar aquestes oportunitats i més, descobriu els nostres programes acadèmics en hoteleria: el Grau Universitari Oficial en Direcció d’Empreses Hoteleres i Gastronòmiques i el Master in Hospitality Management. El teu viatge cap a una carrera emocionant al món de l’hospitalitat comença aquí.

A punt per fer el següent pas? Descobreix més sobre les nostres ofertes acadèmiques i dóna forma a la teva futura carrera en Direcció Hotelera!

TRUCAR

WHATSAPP