Doble Cicle Formatiu en Gastronomia i Restauració | EUHT StPOL
T'interessa aquest programa?

INFORMA'T AQUÍ

Tècnic en Gastronomia i Restauració

+45

Nacionalitats al campus
17

Alumnes per classe de mitjana
+95%

dels alumnes ens recomana
100%

inserció professional

El programa de Tècnic en Gastronomia i Restauració és un Cicle Formatiu de Grau Mitjà de doble titulació autoritzat per la Generalitat de Catalunya.

El Tècnic en Gastronomia contempla les dues especialitats:

  • Cuina i Gastronomia
  • Serveis de Restauració

Durada: 3 anys

Idioma d’impartició: Castellà

Horaris:Jornada completa que combina teoria i pràctica a l’Hotel-Escola.

Les sortides professionals del Tècnic en Gastronomia i Restauració ofereixen una forta polivalència dins del sector de la gastronomia i restauració:

  • Gastronomia: Xef, Cap de partida, Cap de pastisseria, Reboster, etc.
  • Serveis de Restauració: Maître, Responsable de restaurant, Responsable de barra, Sumiller, etc.

El pla d’estudis inclou classes teòriques, classes pràctiques i visites professionals a hotels, restaurants, cellers, centres d’investigació, etc.

Entre els tres cursos el pla docent consta de 2.872 hores:

  • Seguretat, higiene i protecció mediambiental a l’hoteleria.
  • Processos de pastisseria i rebosteria
  • Ofertes gastronòmiques.
  • Pre-elaboració i conservació d’aliments.
  • Tècniques culinàries.
  • Postres en restauració
  • Operacions al restaurant.
  • Operacions al bar i cafeteria.
  • Servei de bar i cafeteria
  • Servei de vins.
  • Servei de restaurant i esdeveniments especials.
  • Productes culinaris.
  • Tècniques de comunicació a la restauració.
  • Anglès professional pel servei de restaurant.
  • Francès.
  • Formació i orientació laboral.
  • Empresa i iniciativa emprenedora.
  • Síntesi.
  • Formació a centres de treball

Durant el curs: Pràctiques diàries a les instal·lacions de l’Hotel-Escola. Aquestes són rotatives entre el Servei de Bar, Cuina i Sala de Restaurant.

Mesos d’estiu: Cada estiu la titulació inclou dos mesos de pràctiques professionals al sector. El primer any es realitzen a les instal·lacions de l’Hotel-Escola i és al finalitzar el segon curs i tercer que les pràctiques són a grups hotelers i de restauració externs a l’escola.

L’escola s’encarrega d’aconseguir pràctiques personalitzades per als alumnes, depenent de la seva especialitat, tant a nivell nacional com internacional.

  • Diploma de Tècnic en Gastronomia i Restauració atorgat pel Centre de Gastronomia i Restauració de Sant Pol de Mar (CGR StPOL).
  • Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia atorgat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
  • Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Serveis de Restauració atorgat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
  • Professorat d’operacions, tant a nivell teòric com pràctic.
  • Professionals del sector: consultors, directius de restaurants i xefs de prestigi internacional.

Els requisits d’accés al programa són:

  • Haver cursat l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) o les proves d’accés a Grau Mitjà de Formació Professional.
  • Superar una entrevista personal amb un responsable acadèmic.

El CGR StPOL compta amb un Fons d’Ajuda a l’estudi per cursar estudis al centre. L'objectiu és facilitar l’accés als programes educatius a aquells candidats que, per raons econòmiques, tinguin dificultats per matricular-se. Les ajudes s’adjudiquen en forma de percentatge sobre el total del cost bàsic o acadèmic del curs fins a un 35%, basant-se en l’historial acadèmic i el nivell adquisitiu del candidat i dels que financen els estudis.

Algunes entitats públiques ofereixen altres ajudes:

Beca MAE-AECI (per estudiants no membres de la Unió Europea).

Beca Conpeht.

Finançament:

Existeix un acord amb diferents entitats financeres per obtenir un finançament especial per als alumnes d’EUHT StPOL:

Banc Sabadell.

“La Caixa”

Per saber-ne més...

  • “He vist els meus somnis realitzats i he pogut desenvolupar la meva carrera a llocs insòlits i en les millors cadenes hoteleres. Sant Pol va ser l’inici del viatge, a través de qui vaig aconseguir la meva primera feina a un restaurant de prestigi”.

    Alex Garés

    Xef Executiu A Ritz Carlton Hotels And Resorts (Tailàndia). Promoció 1999.
  • “La combinació de la formació pràctica, teòrica i de gestió que he adquirit a Sant Pol m’ha ajudat a aconseguir posicions de responsabilitat a hotels i restaurants de prestigi”.

    Josep Solé

    Responsable De Food & Beverage Del Hotel Marqués De Riscal 5*. The Luxury Collection – Starwood Hotels & Resorts. Promocions…
  • “La vocació per la cuina ve dels meus pares. El sistema de treball, les tècniques de gestió i la titulació universitària els vaig obtenir a l’Escola de Sant Pol”.

    Ramon Freixa

    Premi Nacional De Gastronomia 2014. 2** Michelin. Freixa Tradició. Avalon. Promoció 1993.
  • “L’aprenentatge del CGR StPOL t’aporta les tècniques que necessitaràs a la vida real. Això et porta a evolucionar com a cuiner: ser conscient que tens que aprendre-ho tot, tots els detalls son importants per després saber el que realment vols”.

    Albert Ortiz

    Axol Restaurant (Cabrils). Guanyador Del Premi “Cuiner De L’Any 2014”. Promoció 2002.

Nueva oferta formativa online
NEW ONLINE PROGRAMS
Nova oferta formativa online

TRUCAR

WHATSAPP