Vols més informació?

INFORMA'T AQUÍ

Concurs de Cuina Jove de Catalunya

42a Jornada Universitària de Gastronomia
35è Concurs de Cuina Jove de Catalunya

 

Des del 1980, l’EUHT StPOL organitza la Jornada Universitària de Gastronomia (antigues Jornades Gastronòmiques del Maresme) i, des del 1987, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Es tracta d'un dels actes acadèmics gastronòmics i un concurs de cuina més antics celebrats a Catalunya.

Des de l’edició de l’any 2016, del Concurs de Cuina Jove de Catalunya en surt el representant de Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award. La participació d’un dels guanyadors del Concurs de Cuina Jove de Catalunya a la final de l’European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per Prodeca (Promotora dels Aliments Catalans. Generalitat de Catalunya) i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy).

La 35a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya es va celebrar el dijous 18 d'abril de 2023 a les instal·lacions de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL).

Bases del 35è Concurs de Cuina Jove de Catalunya


Paolo Casagrande, xef convidat a l'edició 2023

 

Cada edició, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya versa sobre un producte o una temàtica concreta i es convida a un cuiner/a de prestigi.

En l’edició de 2023 el xef convidat és en Paolo Casagrande, xef executiu i cap de cuina del restaurant Lasarte de Barcelona, distingit amb tress estrelles Michelin i tres Sols de la Guia Repsol.

A més a més de presidir el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, el xef també oferirà una demostració de cuina per als estudiants de l’EUHT StPOL i per als participants del certamen.

L'escamarlà i la vieira 

Enguany el producte estrella són l’escamarlà i la vieira, uns dels ingredients més valorats que ens ofereix el mar. De fet, aquest any sumem el patrocini de Seafood from Scotland que subministrarà aquests productes pel concurs. Un dels aspectes que valorarà molt el jurat serà la capacitat de combinar l'escamarlà i/o la vieira amb ingredients i productes locals, de proximitat i estacionals.

El guanyador del premi absolut tindrà la oportunitat de viatjar a Escòcia en una experiencia educativa pràctica per a descobrir i conèixer més sobre la pesca i els seus processos productius de la mà de Seafood from Scotland. I és que la seva expertesa no es limita sols al marisc sinó a tot tipus de peixos propis del Mar del Nord.

 

European Young Chef Award 

Des de l’edició de l’any 2016, el guanyador absolut del concurs representa Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award (EYCA). En aquesta ocasió, se celebrarà del 20 al 24 de novembre de 2023 a Le Touquet (Hauts-de-France), Regió Europea de la Gastronomia 2023.

L’European Young Chef Award reuneix finalistes de concursos regionals d'arreu d'Europa per presentar i intercanviar coneixements sobre plats tradicionals i productes alimentaris locals de les seves regions. En la competició els candidats proposen una reinterpretació de receptes tradicionals. El premi pretén promoure innovacions en la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors de xefs per a les regions i productes alimentaris locals.

 

Guardons

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya premia al Millor Cuiner/a Jove de Catalunya amb el Premi Absolut i també entrega els següents guardons:

PREMI ABSOLUT: Premi EUHT StPOL
Atorgat per l'EUHT StPOL.

PREMI A LA DESTRESA I MILLOR TÈCNICA D'ELABORACIÓ
Atorgat per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

PREMI A LA IMAGINACIÓ I CREATIVITAT
Atorgat per la Generalitat de Catalunya.

PREMI A LA MILLOR PRESENTACIÓ
Atorgat per l'Ajuntament de Sant Pol de Mar.

PREMI A LA MILLOR APLICACIÓ DEL PRODUCTE
Atorgat per Seafood from Scotland

 
 

TRUCAR

WHATSAPP