El millor xef del món és espanyol
El xef madrileny Dabiz Muñoz, propietari del restaurant amb tres estrelles Michelin DiverXo, lidera el Top 100 dels millors xefs del món a la llista ‘The Best Chef Awards “.
El segueixen en tercera posició el xef Andoni Luis Aduriz del restaurant Mugaritz que puja de la posició 45 fins a la número 3, i en quart lloc es troba el xef Joan Roca del també triestrellat El Celler de Can Roca. Roca, a més, ha rebut el premi ‘The Best Chef Science Award’.
Entre el Top 100 de la llista, hi ha més cuiners espanyols. En el lloc número 6 es troben els tres xefs de el Restaurant Disfrutar de Barcelona, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.
El xef Martín Berasategui, que entre els seus restaurants suma 12 estrelles Michelin, ocupa el lloc 28 del rànquing. El segueix de prop en la posició 31 el també xef basc Eneko Atxa del restaurant amb tres estrelles Michelin Azurmendi; mentre que Paco Roncero ocupa el lloc 45.
Ángel León, conegut com ‘El Xef del Mar’ se situa al lloc 48, Paco Morales figura en la posició 54 i Quique Dacosta en el lloc 57.
El català Jordi Cruz amb sis estrelles Michelin entre els seus restaurants ocupa la posició 59 de la llista The Best Chef Awards; Toni Romero, xef del restaurant barceloní Suculent, ocupa la posició 87 del rànquing i finalment, tanca la representació de xefs espanyols en el Top 100 el cuiner Diego Guerrero que s’ha situat a la posició 89 de la llista.