4 dels 5 millors del món col·laboren amb EUHT StPOL a través de masterclass o com a destinació de pràctiques a cuina o a sala per als alumnes que estudien alguns dels nostres programes acadèmics. Vols saber qui són? T’ho expliquem!
4 dels 5 millors del món col·laboren amb EUHT StPOL a través de masterclass o com a destinació de pràctiques a cuina o a sala per als alumnes que estudien alguns dels nostres programes acadèmics. Vols saber qui són? T’ho expliquem!
Un total de 16 llocs del Top 100 mundial estan ocupats per xefs espanyols, encara que realment es tracta de 20 cuiners, ja que el restaurant Gaudir, la Cuina Hermanos Muñoz i Les Cols estan liderats per tres, dos i dos xefs respectivament. La gastronomia espanyola va triomfar a la nit de ‘The Best Chef Awards‘, que ha celebrat aquesta edició al Palau de Cibeles de Madrid, on Dabiz Muñoz de Diverxo ha repetit guardó “a casa”.
I qui és el jurat? La classificació la decideixen 350 votants: els 100 cuiners del rànquing del 2021, els 100 nous candidats del 2022 i una selecció de 150 professionals que inclou periodistes, crítics, connoisseurs, fotògrafs i altres especialistes.
El xef madrileny Dabiz Muñoz, propietari del restaurant amb tres estrelles Michelin DiverXO, s’alça novament al més alt d’aquest Top 100 creat ara fa 6 anys.
En tercera posició hi ha el guanyador del 2017 i 2018, Joan Roca del Celler de Can Roca, en cinquè lloc hi ha el xef Andoni Luis Aduriz del restaurant Mugaritz, que a més ha rebut el premi ‘The Best Chef Science Award’, i sisens han quedat els xefs de Gaudir: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.
A ells el segueixen #13 Ángel León, del restaurant Aponiente, i #18 Eneko Atxa, del restaurant Azurmendi, tots dos restaurants amb tres estrelles Michelin; #19 Víctor Arguinzoniz, Premi Nacional de Gastronomia.
Completant el Top 50 tenim #33 Quique Dacosta, #36 Paco Roncero, #38 Diego Guerrero, #41 Javier i Sergio Torres, #42 Martín Berasategui i #43 Paco Morales.
Finalment, també hi trobem en aquesta classificació #56 Dani García, #87 Paco Pérez i #96 Martina Puigvert i Fina Puigdevall que entren a la llista respecte a l’any passat.
Segurament, alumnes de diferents promocions de EUHT StPOL recordaran haver compartit aprenentatge amb xefs que avui són considerats els millors del món. Concretament, 4 del Top 5 i 12 del Top 100.
Per exemple, Fina Puigdevall, de les Cols, o Oriol Castro, exBulli i un dels tres xefs del restaurant Disfrutar, ha impartit més d’una vegada una masterclass amb l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.
També mantenen un punt de connexió amb EUHT StPOL Rene Redzepi, Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Mauro Colagreco, Massimo Bottura, Quique Dacosta o Martin Berasategui, que han presidit anteriors edicions del Concurs de Cuina Jove de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i/o han participat en esdeveniments que s’han celebrat a les instal·lacions d’EUHT StPOL. De fet, la mateixa Fina Puigdevall va presidir l’edició del Concurs d’aquest mateix any.
A més, els seus restaurants són destí de pràctiques a cuina i a sala dels alumnes que estudien algun dels programes acadèmics de l’EUHT StPOL.
Aquests són els 100 millors xefs del món segons The Best Chef Awards 2022: