El futur de la cocteleria catalana s’ha donat cita aquest dijous 2 de març a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar amb la celebració del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya que ha comptat amb la participació de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya, cadascuna d’elles representada per un alumne/a i la seva proposta de còctel inèdit. En total, han estat 10 participants que han començat el concurs amb un test de coneixements sobre cocteleria per passar després a la fase demostrativa, durant la qual han preparat i explicat els còctels davant del jurat d’habilitat i destresa. Tot seguit, en un altra sala, el jurat de degustació ha valorat també els còctels d’acord amb diversos paràmetres d’aquest àmbit.
“Sue”, un còctel de ginebra, suc de taronja i escuma de maracuyà ha estat escollit el millor còctel del concurs, creat per l’alumne del Doble Cicle Formatiu de Tècnic en Gastronomia i Restauració d’EUHT StPOL, Anakin Rivera.
En segon lloc ha quedat Iván Cajaraville de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona amb el seu “Ámbar Guatemalteco”, una combinació d’amaro i brandy entre altres. Un còctel que també s’ha endut el trofeu Josep M. Gotarda a la destresa i habilitat.
La llista de premiats l’han completat Marcel Suniol, de l’Escola d’Hostaleria de Sitges Institut Joan Ramon Benaprès amb el seu “Sitges Sunset” que ha rebut la millor puntuació pel jurat degustador; i Adrià López del Centre d’Estudis d’Hostaleria i Turisme CETT que ha estat distingit amb la millor explicació de còctel amb el seu “Navarrete”.