Els nous Sols Repsol
Aquest any, la Guia Repsol ha distingit un total de 97 restaurants nous: 2 amb tres Sols, 12 amb dos Sols i 83 amb un Sol Repsol.
Els restaurants ‘Iván Cerdeño’ (Toledo) i ‘El Racó de Joan Carles’ (Tenerife) són les noves incorporacions a la màxima categoria: els 3 Sols de la Guia Repsol 2022.
Entre els dotze nous restaurants que han aconseguit els 2 Sols hi figura el xef Xavier Pellicer –antic alumne de l’EUHT StPOL – amb el seu restaurant homòleg a Barcelona.
En total, la Guia Repsol 2022 d’Espanya i Portugal compta amb 42 restaurants a la màxima categoria, 155 establiments reconeguts amb 2 Sols i 469 amb 1 Sol Repsol.
Sol sostenible
Les estrelles Michelin compten amb l’estrella verda per reconèixer els restaurants compromesos amb la sostenibilitat. La Guia Repsol compta, en el seu cas, amb els Sols Sostenibles que valoren aspectes com el consum eficient d’energia, l’ús d’energies renovables, la digitalització i la formació o l’aprofitament i ús de productes amb garantia d’origen i autoproducció.
En aquesta edició, s’han lliurat a quatre restaurants: Coque a Madrid, Monastrella Alicante, Raíces a Talavera de la Reina i Kofradia a Sant Sebastià.