El focus de treball de la 14a edició del Young Hospitality Summit ha estat la circularitat a la ciutat del futur. Per la Laia, “la circularitat és la capacitat d’aprofitar les pròpies dinàmiques que es van repetint en una ciutat per generar noves solucions i oportunitats. La circularitat ha de ser transversal i enfocar reptes socials, econòmics i mediambientals”.
Durant la convenció, tots els alumnes participen en grups de treball de 4 a 5 persones en què plantegen noves idees que incideixin en la circularitat, i en particular, al megaprojecte urbanístic de The Line a l’Aràbia Saudita. Per exemple, el grup de la Laia ha presentat una idea d’integració de reconeixement facial que permetria identificar les emocions i els estats d’ànim dels ciutadans, i que, a la vegada, faria recomanacions i donaria consells personalitzats a cada persona relatius a la seva salut mental. Aprofitant que The Line serà una ciutat vertical amb una gran quantitat d’ascensors, la Laia ha explicat que és un lloc ideal per instal·lar-hi aquests mecanismes.
En realitat però, totes les propostes giren al voltant de cinc aspectes urbans: l’espai públic, la mobilitat, l’entreteniment, la cultura i la tecnologia. I és en aquests tres darrers aspectes en què s’ha focalitzat el grup del Joan, que ha proposat la creació de sales de realitat virtual d’ús públic que permetés visitar qualsevol part del món.
“Ens ha servit per veure el futur i pensar en temes que m’haguessin passat pel cap una setmana abans i aplicar idees sobre l´hospitality en un projecte que comença des de zero”, comenta Joan.